Tours Search

Xelva, Vila de les tres Cultures, és una ruta que pretén donar a conéixer la riqueza histórica d'aquest municipi, que conserva intacta la seua trama urbana medieval així com diverses joies arquitectòniques i artístiques
1
A Xelva es conserven en l'actualitat set safaretjos, la majoria d'ells encara en ús.
1
PR-CV 91
El xicotet recorregut 91, senyalitzat amb els colors blanc i groc, ens condueix des de Xelva fins a una de les majors altures de la zona, el Pic del Remei (1.054 m), travessant un dels boscos més densos de la comarca, la Rambla d'Alcotas, de gran importancia geològica.
PR-CV 92
Recorrent aquest sender passarem pels termes municipals de Xelva i Calles i podrem admirar de prop una de les obres d'enginyeria hidráulica més grandiosa de la Comunitat Valenciana: l'aqüeducte de Penya Tallada.
PR-CV 93
Aquest sender de xicotet recorregut, marcat amb els colors groc i blanc, discorre entre els termes de Xelva i Tuéjar, travessant les dues poblacions i els meravellosos paisatges que el riu Xelva va deixant en el seu fluir entre elles.
20 km.
GR-7
El GR-7 arriba a Xelva provinent d'Andilla i discorre per la Rambla d'Alcotas, ajuntant-se amb el PRV-91, el 92 i el 93, i té a Benagéber el final de l'etapa. El recorregut travessa uns bells paratges naturals de frondosos boscos mediterranis i creua dos cabalosos rius, el Xelva i el Túria.
17 km
en família
L'Aigua és el tresor de Xelva. Al llarg del terme municipal podem gaudir de les aigües cristal·lines del riu de Xelva amb un tranquil passeig per la Ruta de l'Aigua, així com de nombrosos brolladors i fonts.
1