PR-CV 91

Xelva – Pic del Remei – Rambla d’Alcotas – Xelva

El xicotet recorregut 91, senyalitzat amb els colors blanc i groc, ens condueix des de Xelva fins a una de les majors altures de la zona, el Pic del Remei (1.054 m), travessant un dels boscos més densos de la comarca, la Rambla d’Alcotas, de gran importancia geològica.

 • Duration

  7 hores
 • Difficulty

  Mitjana
 • Connexion

  Variant PR V-91, PR V-92 i GR-7
 • Suggestion

  No recomanable realitzar-lo amb temps inestable.
1

Xelva i font de la Gitana

Eixint de la Plaça Major ens dirigim cap a la carretera local d'Ahillas i comencem a ascendir la senda que ens portarà fins a la font la Gitana, font de llegenda de la qual ragen vint canelles.
2

Santuari i Pic del Remei

Després de passar el Parc de Bombers i prenent la senda del camí vell del Remei, arribarem a un bell descansador i fins al santuari d'origen medieval, tron de la imatge de la patrona del municipi, que hui dia compta amb un complex recreatiu al seu entorn. Des d'ací podem ascendir pel camí fins a la Creu del Remei, punt panoràmic des del qual admirarem tota la vall de Xelva i les serres circumdants.
3

Rambla d'Alcotas

Des de la zona d'aparcament es reprén el camí d'ascens al cim i des d'ací seguint el camí ens trobem amb la carretera d'Ahillas encara que a molts pocs metres la deixem i començarem a descendir en un passeig meravellós entre boscos de pinar, a través de la Rambla d'Alcotas, coincidint un tros amb les marques del GR-7.
4

Font del Lapicero, la Torrecilla i Xelva

En la Font del Lapicero reprendrem força i seguirem per la pista, ja entre cultius, que ens condueix una altra vegada fins a la carretera d'Ahillas, vorejant la torrassa d'origen ibèric de la Torrecilla, entrant a Xelva pel mateix camí.
Mapa PRV - 91 "El Remei - R. Alcotas"  
Codi QR Track PRV - 91 "El Remei - R. Alcotas". O veure ací

Veure en Google Maps