GR-7

Xelva – Xorros del Barchel

Aquest sender prové del centre de Grècia i finalitza a Gibraltar, recorrent la nostra Comunitat de nord a sud durant 525 km. amb un total de 28 etapes. Els seus senyals com tots els grans recorreguts, estan marcats en blanc i roig.

Arriba a Xelva provinent d’Andilla i discorre per la Rambla d’Alcotas, ajuntant-se amb el PRV-91, el 92 i el 93, i té a Benagéber el final de l’etapa. El recorregut travessa uns bells paratges naturals de frondosos boscos mediterranis i creua dues cabaloses lleres, el riu Xelva i el riu Túria.

  • Duration

    4 h 30 min
  • Difficulty

    mitjana
  • Connexion

    PR V-91, PR V-92 i PR V-93
1

Inici

Es pot iniciar en el nucli urbà o baixant directament al riu Xelva, a la zona recreativa de Molino Puerto, des d'on agafarem la GR-7 per la riba del marge esquerre, creuant el barranc del Convent i seguint fins a creuar el pont medieval de la Mozaira.
2

Embassament de Benagéber

Des d'ací arribarem a les fonts de Cosín i Bercuta. Abans d'arribar al caseriu abandonat de Bercuta tenim la possibilitat de prendre una variant que ens portarà a l'embassament de Benagéber i més tard tornar a enllaçar el traçat original.
3

Pont penjat i cascada de Barchel

Reprenem el sender fins a arribar a Bercuta, on prenem un desviament que ens portarà entre espessos pinars fins al riu Túria i l'espectacular pont penjat de fusta que ens condueix al camí al costat de la cascada i cova de Barchel, zona humida inclosa en el catàleg d'aigua molls de la Comunitat Valenciana.