PR-CV 92

Xelva – Penya Tallada – Calles

Recorrent aquest sender passarem pels termes municipals de Xelva i Calles i podrem admirar de prop una de les obres d’enginyeria hidráulica més grandiosa de la Comunitat Valenciana: l’aqüeducte de Penya Tallada.

 • Activity

 • Duration

  4 h
 • Difficulty

  mitjana
 • Connexion

  Variant Ruta de Aigua, PR V-91
 • Suggestion

  Dur roba i calcer impermeable
1

Inici

Eixim de la Plaça Major cap a la Plaça del Raval, en ple barri morisc, on trobem els primers senyals que ens conduiran, vagarejant per aquest laberíntic barri medieval, fins al riu Xelva, que travessem. Ascendint per la senda que coincideix en un tram amb la Ruta de l'Aigua i seguint els senyals del sender arribem a un camí asfaltat del municipi de Calles.
2

Els túnels de l'aqüeducte romà

Des d'ací, ens dirigirem a la Rambla d'Alcotas, ascendint per un frondós paratge a través del qual arribarem als primers túnels de la canalització de l'Aqüeducte Romà, que ens condueixen per l'interior de la muntanya deixant-nos admirar l'esplendorós paisatge a través d'unes finestres en la roca. Aquest tram de l'aqüeducte, que se situa sobre el Barranc de la Cova del Gat, en terme de Calles, és una de les parts més vistoses i admirables d'aquest monument datat al segle I d. de C. les restes del qual s'han trobat al llarg de 28km.
3

Tornant a Xelva

Després de passar per la bretxa vertical que ens condueix al pont-aqüeducte, descendim una altra vegada fins a la Rambla, circulant entre vegetació de ribera (baladres, canyars i cultius de secà) fins a eixir, vorejant el monticle de la Torreta, a la carretera que ens retorna a Xelva, al costat de la Plaça de Bous.
Fullet PRV - 92 "Penya Tallada"    

Veure en Google Maps

Codi QR PRV - 92 "Penya Tallada". O veure ací.